Slapen VS goede nachtrust, klanten stop en agenda perikelen

Een inkijkje in mijn brein… (lees het als een vergadering of werkoverleg…aangezien ik geen werknemers heb, mogen jullie meekijken…als een soort aandeelhouders meeting lol)

De beslissing voor een nieuwe-klantenstop komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tot eind 2022 had ik anderhalf jaar een klanten stop. Ik boekte steeds een half jaar vooruit met de vaste klanten (van jan./zomervakantie en na zomervakantie tot eind vh jaar) en toen kwam ik erachter dat de 3 dagen en 3 avonden eigenlijk vol stonden. En dan had nog niet iedereen een plekje, maar dat was oke. Enige flexibiliteit is goed voor mij en de klanten. Ik merkte het afgelopen half jaar dat de energie crisis (of wat de oorzaak ook was) voor mijn klanten er ook inkickte waardoor behandelingen korter werden of langere tijd tussen de behandelingen. Begrijpelijk en prima. Dus gooide ik de agenda weer open. Leuke nieuwe klanten!

En toen…

Ik kamp al 20 jaar met hypothyreoïdie. Te traag werkende schildklier. Naar je lichaam luisteren, energie en bloedwaardes interpreteren, medicatie instellen…en dat riedeltje gaat altijd door want alles blijft veranderen. Lijkt het leven wel 😉

Afijn, een goede nachtrust helpt. Ik slaap als een malle. Ik kan overal slapen..zodra mijn hoofd een kussen raakt, ben ik weg ongeveer. Maar slapen en goede nachtrust blijken twee verschillende dingen te zijn. Die laatste heb ik namelijk niet persé. Want wat ik vrij weinig heb is die diepe slaap (de belangrijkste, ontspannendste, zeg maar). Vroeger naar bed is nu toch echt het advies.

Alleen werk ik 3 avonden en als ik tot 21.30u werk vind ik het moeilijk om voor 22u in bed te liggen.

Dus wil ik tzt een avond minder gaan werken. Dat daar dan een zaterdag extra, of een langere werkdag tegenover staat bijvoorbeeld doe ik graag.

Maar dan is het wel zo handig om mijn vaste klanten, en ikzelf trouwens ook, even te laten wennen aan mijn nieuwe agenda. Welke avond eruit gaat en vanaf wanneer weet ik nog niet. Voor nu is deze beslissing even groot genoeg om te handelen voor mij😁

En zo zal het geschieden… eh…. denk ik… 😂

 

 

<<Terug