Huidverzorging Bennekom 5 jaar!

Oke, ja, ik vind het eigenlijk wel een dingetje… 5 jaar een eigen onderneming.
Ik sta er pas sinds een paar dagen echt bij stil. Sinds ik nadenk over wat ik zal schrijven voor dit 5jarig jubileum.

Wees welkom om even mee te gaan in mijn gedachtenkronkels van afgelopen dagen…

Na de middelbare school heb ik 4 verschillende opleidingen gedaan, legio cursussen en evenveel diverse banen. En over dat laatste: nog nooit vijf jaar. De laatste jaren overal 2 jaar omdat er dan zo’n gevreesd vast contract moest worden gegeven.
En als je dan bedenkt dat deze beslissing van mijn eigen praktijk een ‘overnight decision’ is geweest… ik begin met terugwerkende kracht in lichte paniek te raken hahaha.

Mijn meeste klanten kennen het verhaal maar voor de nieuwsgierige klant-to-be: gezellige avond bij vriendin, nog een wijntje en het gespreksonderwerp was: wat nu? Mijn voormalig-administratieve facilitaire-leidinggevende kreeg vlekken in zijn nek van een verplicht vast contract voor mij, dus zat ik bij het UWV op schoot. Mijn vriendin (ondernemer pur sang): “Waarom begin je geen praktijk aan huis?” Omdat ik het niet zo zie zitten om bij de mensen aan de deur te komen om te vragen of ik hun administratie of zoiets mag doen. “Nee, dat wat je vroeger hebt gedaan…met gezicht en zo…” (wat ik zei: vriendin is ondernemer pur sang maar wel in haar eigen tak van sport 😊)

Ja maar….nou ja…eigenlijk..hmmm… ja… niet eens zo’n gek idee… @Kim was geboren die avond.

Afijn, de volgende morgen had zij al een eerste opzet gemaakt voor een website en had ik het bommetje thuis gedropt.

Dat was oktober 2017 en dik 2 weken later liep ik op 13 november met knikkende knietjes bij de Kamer van Koophandel naar binnen.

Ik kreeg een 30 jaar oude solide behandeltafel van de beste fysio in Bennekom dus daar geen kosten! Een dik jaar later verving ik deze voor een heuse (2e hands) behandelstoel zodat mijn lieve klanten er ook 1,5 uur konden liggen. Ik begon zonder verkoop van produkten want dan ook weer amper starterskosten. Na een tijdje mocht ik bij de leukste en beste kapsalon van Bennekom 300 flyers neerleggen die zij zouden meegeven aan hun potentieel-fijne-klanten-voor-mij-klanten. Dat gaf een boost en toen kwamen die leukerds ook bij mij terecht!

Zo’n 3 jaar later heeft een andere vriendin mijn website als projectje gebruikt bij haar cursus waardoor ze én leerde hoe ze een website kon bouwen én hoe om te gaan met veeleisende, vervelende opdrachtgevers 😊 Maar daardoor is er nu wel een ‘grown-up’ en bad ass website.

En ineens zijn we in eind 2022, drie lockdowns verder, al 5 jaar dezelfde 3 uur muziek op repeat (oops), heb ik 460 klanten in mijn bestand waarvan ik er in het laatste jaar zo’n 150 heb gezien en er 100 regelmatig in mijn agenda staan. En ik met deze hardcore lieve klanten vorig jaar uit de KOR (Kleine Ondernemers Regeling) ben geknikkerd. Ik ben met drie dagen (ongeveer 😉) en drie avonden (ongeveer 😉) geen kleine ondernemer meer blijkbaar. Balen voor mijn BTW maar stoer is het wel!!

En dan is het nu tijd voor life changing things bij Huidverzorging Bennekom @Kim!

  • Ik trakteer al een aantal weken (tot eind dec.) op 5 euro korting p.p bij aankoop van een Nouvital product (voucher in te leveren tot eind januari 2023)
  • Daarbij komt er vanaf 1 januari 2023 een prijsverhoging op de behandelingen. Ik heb het proberen tegen te houden. Den Haag gebeld en hier en daar wat keurige pakken en mantelpakjes wat bedreigd maar helaas…ik moet weer met de kudde mee… ☹
  • Vanaf heden gaat u nieuwe muziek horen! Okee, voor u niet zo life changing want niemand was het opgevallen maar voor mij…nou ja…ik vind het een goed plan!
  • Ik heb mijn fooienpot leeggehaald na 5 jaar! Er waren al wat bedragen genoemd maar het is € 231,10 geworden! Deel daarvan ga ik vandaag verorberen in een restaurant voor een feestmaal met het gezin om ze te bedanken voor het toelaten van al dat vreemde, leuke volk in huis. En op de rest gaat u, mijn lieve klant, op liggen:

…Maakt u maar even een tromgeroffel…
…Vanaf 1 december staat er een glimmende nieuwe behandelstoel van Gharieni. Ze heeft verwarming IN de stoel, ze kan lager én hoger en ze kan ook nog meer lichaam dragen dan mijn oude, met alle respect en dankbaarheid, besje. Zonder tegenstribbelen! En ja, ik vind dat mijn nieuwe stoel het genderexclusieve ‘zij’ is 😊 Waarom lijkt mij vrij duidelijk #girlpower 😉

Bedankt lieve vriendinnen, fysio, kapsalon, man en kind en last but zeker niet least: mijn meestal leuke, vaak verrassende, soms vermoeide, veel oude, veel jonge, veel in betweens, enkele verdrietige, stiekem lekker gekke, soms energieke, altijd mooie klanten. Wat een genot om jullie telkens weer te mogen verwelkomen. Een eer om jullie vertrouwen te mogen ontvangen. En hartverwarmend om jullie met een, bijna altijd, fijn gevoel naar huis te mogen zien gaan. Dank dank DANK JE WEL.

Tot snel!

 

<<Terug