Hotstonemassage

Hotstonemassage

Voor prijzen zie prijslijst

Hotstones
Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen hebben een temperatuur van ca. 45-52 graden. De voor een hotstonemassage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

De stenen die door mij worden gebruikt zijn meestal afkomstig uit de Andes gebergte. Het zijn onbehandelde stenen die gevormd worden door de natuur, stromend water en/of het schuren van/over het zand.

De hotstonemassage
Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd waarbij ik ze met bewegingen over de huidverzorgende olie masseer. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben.

Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik.

Ook wanneer u stevig tot zeer stevig gemasseerd wilt worden, kunt u terecht bij Huidverzorging Bennekom @Kim. Ik zal dan bijvoorbeeld bij de bekende spierknopen tussen ruggegraat en schouderbladen met de hotstones fricties geven.

Ik verplaats en vervang gedurende de behandeling elke keer weer van nieuwe, warme stenen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.

Wat is het effect van een hotstonemassage?
Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan:

  • Ontspanning
  • Stressvermindering
  • Betere doorbloeding
  • Ontspanning van stijve spieren

Hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten!

Verschillende manieren van het gebruik van de stenen

Warmte
De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen, ontspannen, bewust maken. Het veroorzaakt ook circulatie van vloeistoffen en transpiratie. Het gebruik van veel stenen verhoogt de lichaamstemperatuur, wat aangenaam en verwarmend kan zijn en bovengenoemde processen veroorzaakt. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden zoals plaatsen die aandacht nodig hebben.

Gewicht
De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. U kunt dit zien als een langdurige compressie. Ik kan bij het neerleggen van een steen dit zodanig doen, dat u het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij massagetechnieken kan ik met minder druk werken en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten doen.

Massage
Ik gebruik de stenen om te masseren. Ik werk dan met de warmte, bijvoorbeeld bij strijkingen, de hardheid, bijvoorbeeld wat diepere technieken, de gewaarwording. Ook worden triggerponts en drukpunten bewerkt.

Kou
Ja, ook kunnen de stenen koud worden gebruikt! Klinkt niet aantrekkelijk maar dat is het zeker wel. Denk bijvoorbeeld aan een warme zomerse dag maar ook na een heerlijke massage op het gezicht. Verkwikkend en ook weer stimulerend. Ook kan ik met een warme steen de koude steen meteen volgen over het lichaam.

Dat laatste noem ik graag een 'bijzondere sensatie'!

Lindelaan 15 6721 VB  Bennekom
KvK

70019320