Handreflex Massage

Handreflex Massage

30 minuten | zie 'prijslijst'

Op de handen bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Door deze te masseren worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

In een handreflex massage wordt het hele lichaam voelbaar betrokken. Tijdens de massage van de hand worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen aangeraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage verbetert de circulatie wat een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hiermee heeft de schijnbaar plaatselijke massage van de handen dus invloed op andere lichaamsdelen en op de mens in zijn geheel.

Via de handen kan een breed scala aan klachten mede worden behandeld. Je kan hierbij denken aan onder andere:
hoofdpijn, stress, menstruatieklachten, kneuzingen, verzwikking, slaapproblemen, tenniselleboog, slijmbeursontstekingen, peesproblemen, spierkramp, spierscheur, gewrichtsklachten, artrose, huidaandoeningen, acné, rugklachten, vocht vasthouden, maag- en darmklachten.

Let wel: Massage is een ondersteuning. Een fysiotherapeut, een specialist en andere medici is een eerste stap voor lichamelijke problemen en ziektes.