Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

bijv. 10 weekse kuur € 235,00, of een half uurtje...zie prijslijst voor details

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel kunt u vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis.
Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces.

Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen. Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels!

De bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door stevige massage van het bindweefsel, waarbij ik gebruik maak van de zogeheten cups van Bella Baci of de bindweefselroller voor lichaam of gezicht, wordt met beide de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Kuur
De bindweefselmassage geeft in kuur vorm met wat kortere tussenpozen (bijvoorbeeld een of twee weken) het beste effect.
Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien.De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Een bindweefselkuur á la Huidverzorging Bennekom @Kim
Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende vier weken, met daarna een rustpauze van twee weken (de massage werkt in deze twee weken nog door). Hierna weer een kuur van 4 weken waarvan 1 x per week behandelen. Ondertussen kunt u met de lichaam- of gezichtroller thuis doorgaan! 

Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen voor de bindweefselmassage of door bijvoorbeeld de gezichtsbehandeling met de korte bindweefselmassage te nemen. The best of both worlds!

Indicaties waarbij geen bindweefselmassage mag worden uitgevoerd

 • koorts
 • hartklachten
 • bloeddruk problemen
 • algehele malaise
 • hemofilie
 • kwaadaardige tumoren
 • defecte huid
 • chronisch eczeem
 • na de 7e maand zwangerschap
 • specifieke medicatie, zoals:
  • middelen met Corticosteroïden
  • bloedverdunnende middelen

De behandeling
De bindweefselmassage begint met een oppervlakkige reiniging. Na de massage wordt de behandeling afgesloten met een passende dag- of nachtverzorging.

Lindelaan 15 6721 VB  Bennekom
KvK

70019320